Slimme Pim 2 – Aimée de Jongh
3 januari 2024

In dit grappige en toegankelijke stripboek maak je kennis met Pim. Hij is slim, hoogbegaafd en vindingrijk maar allesbehalve saai. Gefascineerd door wetenschap en techniek beleeft hij avonturen met zijn beste vriend Max, die hij vaak als proefkonijn gebruikt en met Mara, die hij stiekem héél leuk vindt.

Aimée de Jongh schrijft al meer dan 12 jaar strips over Slimme Pim in tienerkrant Kits. Meer dan 50 korte stripverhalen werden gebundeld in dit boek, aangevuld met weetjes en eenvoudige proefjes. De paginagrote stripverhalen zijn rijk aan taal, de onderwerpen interessant en heel herkenbaar voor kinderen (vloggen, tablets, concentratie, voetafdruk…). 

Voor leergierige kinderen die van strips houden en minder graag lange verhalen lezen is dit stripboek ideaal. Veel van de strips zijn ook inzetbaar als lesinstap in de klas. 

Voor lezers vanaf 8 jaar.

Interesse?

Interesse om een studiedag, infoavond, workshop, inspiratiedag… te organiseren? Op zoek naar advies rond boeken of (voor)lezen? Neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden.